MUŞ / MALAZGİRT - Hasretpınar İmam Hatip Ortaokulu

May

Okul koridorumuzda İslam Medeniyeti Koridoru oluşturuldu. Öğrencilerimizin halkımıza önderlik yapmış inançlı, kıymetli şahsiyetlerinin resimleri ve kısa biyografileri koridorumuzda sergilendi. Böylece çocuklarımızın kendi köklerinden yetişen şahsiyetleri örnek alması hedeflendi.

May

Okulumuz son sınıf öğrencilerine liselerin tanıtımı yapıldı. Öğrencilerimizin bireysel özelliklerine, ilgilerine, yeteneklerine uygun olan liselerin hangileri olduğu belirlendi. Bu şekilde öğrencilerimizin kendisine uygun liselere yönlendirmeleri yapıldı. Öğrencilerimizin tercihler konusunda daha duyarlı hale gelmesi sağlandı.

May

Öğrencilerimizle geleneksel oyunlarımızdan körebe, aşık oyunu, kule yıkma  oyunları oynandı. Geçmişimizden bize kalan miraslardan olan bu oyunlar öğrencilerimize keyifli anlar yaşattı. Bizler de hem eğlendirip hem de geleneksel oyunlarımızı bir sonraki nesillere aktarmak için bu oyunlarımızı yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.

May

Vatan ve mukaddesat uğrunda şehit olan eğitimcilerimiz yâd edildi. Öğrencilerimize geçmişten günümüze kadar vatan yolunda şehadete ulaşmış eğitimcilerimiz hakkında bilgiler verildi. Onların bize bıraktığı mirası, geleceğe taşımak için her türlü koşulda çaba göstermemiz gerektiği vurgulandı. Yüce Allah'tan tüm şehitlerimize rahmet diliyoruz.

Nis

Ramazan ayı münasebetiyle,  Ramazan Sandığı yapılarak ögrencilerin Ramazan Ayı ile ilgili güzel yaşanmışlıkları ve olumlu görüşleri yazılarak Ramazan Sandığımıza atmaları sağlandı.

Nis

Ramazan ayında Kadir Gecesini  Ramazan'ın son on gününde  arayınız Hadis-i Şerifine binaen bu mübarek günde öğrencilerimize köyümüzün camisinde Kadir Gecesi'nin mahiyeti ile ilgili konuşmalar yapıldı. Kur'anı-ı Kerim de okunup öğrenciler faydalandırıldı.

Nis

Günümüz şair - yazarların hayatları ve eserleri hakkında bilgiler okul koridorlarında sergilendi. Öğrencilerimizin bu bilgilerden istifade etmeleri sağlandı.

Mrt

Öğrencilerimiz ile sınıflarda fidanlarımızın gelişimini takip ettik. Diktiğimiz fidanlar sınıfımıza sevinç kaynağı oldu.

Mrt

Çocuk ve genç psikolojisi,  ergenlerle etkili iletişimin daha sağlıklı yapılabilmesi için kitap okuma ve tartışma etkinliği yapıldı. Yapılan tartışma etkinliğinde gençlere katkılar sunabilmek için kendimizi sürekli geliştirmeye devam etmemiz gerektiği vurgulandı. Geleceğimiz olan çocuklarımızın daha özgüvenli, inançlı ve iyi birer insan olabilmeleri için teşviklerde bulunulacak. Çocuklarımıza yaşayacakları başarısızlıklarda bile olumlu sonuçlar çıkarmaları ve geleceğe umutla bakmaları konusunda rehberliklerimiz sürecek.

Mrt

Ramazan'ın gelmesi vesilesiyle 40 Hadis Okuyorum adlı etkiliğimizi sınıflar arası yarışma yaparak gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin hadisler ile ilgili yorum yapması da sağlanarak konunun daha da özümsenmesi sağlandı.

Mrt

Öğrencilerimiz ile okulda çiçekler yetiştirildi. El birliği ile verilen emekler sonucu yetiştirilen çiçeklerimiz öğrencilerimiz arasında güzel kaynaşmalar sağladı. Yetiştirdikleri çiçekleri birbirine hediye eden öğrencilerimiz mutlu anlar yaşadı. Öğrencilerimiz arasında yaşanan bu iş birliği ve paylaşımın geleceğimize ışık olması için çalışmalarımız devam edecek.

Şbt

Eğitim sürecinde öğrencileri motive etmenin yolları konusu müzakere edildi. Öğrencilere yararlı olmak için tüm personelimizin ve velilerimizin işbirliği içinde çalışması gerektiği vurgulandı.

Şbt

İmam Hatip Okullarının misyonu, vizyonu ve geleceği konuları hakkında öğrenciler bilgilendirildi. İmam Hatip Liselerinde işlenen müfredatlar öğrencilerle paylaşıldı. Öğrencilere Kur'an-ı Kerim'den ayetler de okunarak konunun önemine dikkat çekildi.

Şbt

Okulumuz 8. öğrencilerine LGS'ye yönelik Seviye Tespit Sınavı uygulandı. Sınav sonuçları veliler ile paylaşılıp fikir alışverişleri yapıldı. Çocuklarımızın başarısı için deneme, veli ziyareti, öğrencilerle bire bir görüşme gibi etkinliklerimiz devam edecek.

Şbt

Okul kütüphanemiz ders saatleri dışında da öğrencilerimizin hizmetinde. Öğrencilerimiz kütüphanemizde interneti de kullanarak bilgilere ulaşmanın keyfini yaşadı.